Bilişsel Davranışcı Terapi Eğitimi- BDT Eğitimi

Bilişsel Davranışcı Terapi Eğitimi- BDT Eğitimi

Bilişsel davranışcı terapi eğitimi, üniversiteler iş birliğinde ve gözetiminde gerçekleştirilen uzaktan eğitim şeklinde yapılan programdır. Bilişsel davranışcı terapi (BDT) eğitimi sonunda e devlette sorgulanabilen üniversite onaylı Bilişsel davranışcı terapi (BDT) sertifikası verilmektedir.

Bilişsel Davranışcı Terapi Eğitimi Sertifika Kursu Nedir?

Ruh sağlığı profesyonellerine, bilişsel davranışçı terapi (BDT) ile ilgili kuramsal bir bakış açısı kazandırma, ruh sağlığı alanında sık karşılaşılan depresyon, panik atak vb. bozukluk ve rahatsızlıkları bu bakış açısıyla değerlendirme ve yine sık kullanılan bilişsel davranışçı terapi tekniklerini uygulama ile ilgili bilgi ve beceri kazandırmadır.

Bilişsel davranışçı terapi (BDT) eğitimi ile katılımcıların psikoterapi yapmaya başlayacak seviyeye ulaşması amaçlanmaktadır. Bu eğitime katılanlar, klinik görüşme teknikleri, bilişsel davranışçı terapinin temelleri, bilişsel teknikler, davranışçı teknikler,  BDT beceri uygulamaları, depresyon, panik bozukluk, obsesif kompülsif bozukluklar, sosyal anksiyete bozukluğu, yaygın anksiyete bozukluğu ve özgül fobi, sınav kaygısı, travma sonrası stres bozukluğu ve dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu konularında teorik ve pratik terapi becerisi kazanır.

Bilişsel davranışçı terapi nedir? Bilişsel davranışçı terapi sertifikası nereden alınır? Bilişsel davranışçı terapi eğitimi  kimler alabilir? Bilişsel davranışçı terapi sertifika programının içeriği nedir? BDT eğitimi neden diğer psikoterapi türlerinden farklıdır? BDT ile hangi hastalıklar tedavi edilir? Bilişsel davranışçı terapi sertifikası ne işe yarar? Bilişsel davranışçı terapi sertifikasını kim veriyor gibi soruların cevabını bu eğitimde bulacaksınız.

Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Kimler Alabilir?

Bilişsel davranışçı terapi (BDT) eğitimine ;

Psikolog, PDR, sosyal hizmetler uzmanı ve psikiyatri hemşireliği unvanına sahip profesyoneller ve Aile Danışmanları, Psikoterapistler, Psikiyatristler, Aile Hekimleri başvurabilir.

Lisans eğitimi farklı olup da bu eğitime başvurmak isteyenler; Psikoloji, Klinik Psikoloji, Uygulamalı Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık alanlarında yüksek lisansını tamamlamaları gerekmektedir.

Bilişsel Davranışcı Terapi Sertifikası Ne İşe Yarar?

Bilişsel davranışçı terapi eğitimini aldıktan sonra eğitimin ve sertifikanın verdiği yetki ile kendinize yeni bir unvan katmış olursunuz. Hem psikoterapi yapabilir hem de aktif olarak yaptığınız danışmalarda bilişsel davranışçı terapinin kuram ve teknikleri uygulayabilirsiniz.

Bilişsel davranışçı terapi eğitimini alanında uzman olarak çalışmak isteyen psikoterapistler ruhsal hastalıkların tedavisinde etkin olarak kullanabilirler. Ruhsal hastalıkların tedavisinde en etkili psikoterapi türlerinden biridir.

Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi sonrasında alan uzmanları, psikoterapistler, depresyon, anksiyete (kaygı) bozuklukları, bedensel belirtilerle giden bozukluklar ve yeme bozuklukları başta olmak üzere birçok ruhsal hastalığın tedavisinde daha etkin ve profesyonel müdahale edebileceklerdir. BDT  eğitimi bu hastalıklar dışında, kişinin günlük hayatta karşılaştığı, ruhsal hastalık boyutuna ulaşmayan birçok sorunun çözümünde de kullanılabilir.

Bilişsel Davranışcı Terapi Nedir?

Bilişsel Davranışcı Terapi Nedir?
Psikoterapi ruhsal rahatsızlık veya sorunları sözel etkileşim yoluyla (görüşmelerle) çözme tekniğidir.  Bilişsel davranışçı terapi de bir psikoterapi türüdür. İnsan davranışı ve duygulanımını inceleyen psikolojik modellerden yararlanılarak geliştirilmiştir. Bilimsel bir zemin üzerine kurulu olup birçok psikiyatrik bozukluk ve geniş bir sorun alanında etkili olduğu kanıtlanmış bir tedavi yaklaşımıdır.

Bilişsel Davranışçı Terapi psikoloji ve psikopatoloji (ruhsal rahatsızlıklar) alanındaki bilimsel bulgulara dayalı olarak geliştirilmiş, bilimsel ilkelerin psikoterapi alanına uygulanmasıyla ortaya çıkmış çağdaş bir psikoterapidir.

Bilişsel Davranışcı Terapi Hangi Hastalıkların Tedavisinde Etkilidir?

BDT’ nin birçok ruhsal hastalığın tedavisinde psikiyatrik ilaçlarla birlikte veya tek başına etkili olduğuna dair birçok bilimsel kanıt vardır. Bunların başında depresyon, anksiyete (kaygı) bozuklukları, bedensel belirtilerle giden bozukluklar ve yeme bozuklukları gelir.

BDT Eğitimi bu hastalıklar dışında, kişinin günlük hayatta karşılaştığı, ruhsal hastalık boyutuna ulaşmayan birçok sorunun çözümünde de kullanılabilir.

Bilişsel Davranışcı Terapi Eğitimi İçeriği Nasıldır?

Psikoterapi sürecine genel bakış

– Psikoterapi ve etik
– Terapist becerileri
– Terapötik ittifak
– BDT Görüşme ilke ve teknikleri
– İlk görüşme / Değerlendirme görüşmesi
– Hedef belirleme
– Klinik kontrat
– Karşılaşılabilecek zorluklar

BDT Eğitimi

– Bilişsel Davranışçı Terapi Nedir ?
– BDT’nin Kullanım Alanları Nelerdir ?
– Temel BDT Görüşme Teknikleri
– Ellis’in Bilişsel Yaklaşımı
– Temel Bilişsel Davranışçı Terapiler (Beck Modeli)
– BDT de Kullanılan Formlar
– BDT Uygulamaları
– Uygulamada Önemli Noktalar
– BDT Vaka Formülasyonu

Bilişsel yaklaşımın temel ilkeleri

– Davranışçı yaklaşımın temel ilkeler
– BDT seans yapısı
– Düşünce-duygu-davranış ilişkileri
– Otomatik düşünceler, ara inançlar ve ana inançlar
– Sorunların kavramsallaştırılması / Vaka formülasyonu
– Tedavi planı oluşturma
– Temel teknikler
– Ev ödevleri
– Olası zorluklar

BDT yaklaşımıyla anlatılan bozukluklar Bilişsel Davranışcı Terapi Eğitimi

– Şizofren
– Bipolar
– Depresyon
– Panik Bozukluk
– Yaygın Anksiyete Bozukluğu
– OKB
– Sosyal Fobi
– Özgül Fobi
– Travma Sonrası Stres Bozukluğu
– Somatoform Bozukluklar
– Alkol Bağımlılığı
– Kumar ve Dürtü Kontrol Bozukluğu
– Uyku Bozuklukları
– Yeme Bozuklukları
– Cinsel İşlev Bozukluğu
– Psikotik Bozukluklar
– Kişilik Bozuklukları

Uzaktan Eğitim Sistemi Kullanımı ve Sertifika Alımı Nasıldır?

-Kayıt işlemlerini tamamlayan kursiyere kullanıcı adı ve şifreleri sms ve mail yoluyla gönderilir.
-Kullanıcı adı ve şifreniz ile uzaktan eğitim platformuna giriş yapılır.
-Eğitim videoları, ders dokümanları ve sınavınız sistemde karşınıza yüklü halde gelir.
-Eğitim süresi boyunca dilediğiniz saatte giriş yapıp dersleri izleyebilirsiniz.
-Eğitim süresi dolmadan en geç 1 gün önce online sınava girilip eğitim tamamlanmalıdır.

Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?

Bilişsel davranışcı terapi (bdt) uygulayıcı eğitimi sertifika kursu, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitime ait videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.

Eğitim Süresi: 60 Gün / 120 Saatlik Sertifika

Eğitim Şekli: Uzaktan eğitim sistemi ile internet üzerinden video ders (A-Senkron)

Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan eğitim sistemiyle, çoktan seçmeli test

Sertifika Sınav Hakkı: 5

Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan

Belgelendirme: Üniversite onaylı sertifika

Eğitim Hakkında Detaylı Bilgi Nasıl Alabilirim?

Bilişsel davranışçı terapi (bdt) eğitimi sertifika kursu hakkında detaylı bilgi almak için Whatsapp ve iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz ya da Hemen Bilgi Al formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız detaylı bilgilendirme yapmak için en kısa sürede sizlere dönüş sağlayacaklardır. Kurs Programına katılmak ve sertifika almak için sitemizde bulunan kayıt formunu doldurarak hemen başvuru yapabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Bize Ulaşın