Cevizli Mah, Zuhal Cd. No: 44 Kat: 1, Ofis:231 34846 Maltepe/İstanbul

Duyusal Oyun Nasıl Hazırlanır?

Duyusal Oyun Nasıl Hazırlanır?

Duyusal oyunlar etrafta yarattığı dağınık ve kirlilik ile bilindiğinden annelerin gözünü korkutmaktadır. Aslında duyusal oyunların amacını kavradığınızda aynı malzemeler ile farklı onlarca oyun üretmek mümkün. Evde olan malzemeler ile kolaylıkla duyusal oyun hazırlayabilirsiniz. Bazı anneler duyusal oyun hazırlanmakta oldukça zorlanmaktadır. O yüzden basitten zora doğru gidebilirsiniz. Örneğin çocuğun çıplak ayakla toprağa ya da çimlere basması bile duyusal bir aktivitedir. Peki duyusal oyun nasıl hazırlanır inceleyelim

Duyusal Oyuncak Nedir?

Duyusal oyuncak; farklı türdeki dokularda nesne ve objeler olarak tanımlanabilir. Bebeğinizin günlük rutinlerini zenginleştiren ve tüm duyularına hitap eden materyallerdir. Duyusal oyuncak olarak güvenli olmak kaydı ile kullanabileceğiniz malzeme sayısı sınırsızdır.

Duyusal Oyun Nasıl Oynanır?

Duyusal oyun nasıl hazırlanır, nasıl oynanır? Duyusal oyun oynarken başrolde çocuğunuzun olması önemlidir. Duyusal oyun hazırladıktan sonra aktiviteyi çocuğunuzun yapması için onu cesaretlendirirken yanında bulunmanız yeterlidir. Çocuğunuzun dilediği gibi kıyafetlerini, vücudunu batırmasına izin vermelisiniz. Duyusal aktivite sırasında evinizde dağılıp kirlenecektir. Ancak çocuğun gelişimi geçici bir dağınıklıktan çok daha önemlidir. Oyun bittikten sonra çocuğunuza etrafı sildirebilir, temizliği bir aktiviteye çevirebilirsiniz. Böylece çocuğunuz ev işlerini yapmaya da alışacaktır. Zamanla evde kendi sorumluluğunun farkına varacak ve dağınıklığını toplamayı üstlenecektir.

Duyusal Oyun Malzemeleri Nelerdir?

Duyusal oyun nasıl hazırlanır, malzemeleri nelerdir? Duyusal oyun malzemeleri, genelde evde bulunabilen malzemelerdir. Farklı dokularda oyun hamurları, gıda boyaları ile türlü renklendirmeler, fırçalar ile çalışmalar yapabilirsiniz. Çocukluğunuzdan bildiğiniz patates baskısını dahi yapabilirsiniz. Kum dokusu için un, kinetik kum, mısır unu, tarhana, nişasta kullanabilirsiniz. Pirinç, makarna, mısır tanesi, bulgur, fasulye gibi bakliyatları da duyusal oyun malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Tıraş köpüğü de renklendirilebilen şahane bir malzemedir. Lego, oyun hamuru, slime, sim, sabun duyusal oyun malzemesi olarak kullanılabilir. Makyaj pamuğu, renkli ponponlar, şeker, tuz, mandal, etiketler, stickerlar, yumurta kabukları, çakıl taşları, bilyeler, deniz kabukları, pastel boya, alüminyum folyo… Duyusal oyun nasıl hazırlanır. Duyusal oyun malzemeleri sınırsızdır, tamamen sizin hayal gücünüze göre çoğalabilir. Bir alüminyum folyonun üzerine pastel boyayla çizim yapılması, iki duyusal oyun malzemesinin mükemmel bir şekilde birleşmesidir. Farklı duyusal malzemeler birleştirilerek çocukların uzun vakitler ilgisini çekebilir.

Duyusal Oyun Eğitimi sertifika programına katılarak e devlette sorgulanan üniversite onaylı duyusal oyun eğitimi sertifikası alabilirsiniz. Kayıt formunu doldurarak hemen başvuru yapabilirsiniz. Eğitim içeriğini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Bize Ulaşın