Öğrenci Koçu Nedir? Nasıl Olunur?
Öğrenci koçu akademik olarak başarı sağlanmasında beceri sağlama amacı ile koç arasında kurulan bağlantıya ve işbirliğine denir. Öğrenci koçunun amacı öğrenciyi hedefleri ve başarısı doğrultusunda onu istediği hedefe götürmekte koçluk yapmaktır. Nasıl ki başarılı bir spor hocası sporcularını hazırlıyorsa öğrenci koçu da aynı şekil öğrencisini ya da öğrencilerini başarı ve hedeflere hazırlar ve doğru yolda gitmesini, ilerlemesini sağlar.
Öğrenci Koçu Nasıl Olunur?
Eğitim koçu olabilmek için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olunması gereklidir. Ayrıca eğitim koçluğu ve eğitim danışmanlığı eğitimi ve sertifikası alınmalıdır. Eğitim koçluğu eğitimi uzaktan eğitim şeklinde yapılmakta ve internetin olduğu her yerden katılım sağlanabilmektedir.
Üniversite iş birliği ile deneyimli alanında uzman eğitmenler tarafından hazırladığımız öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı sertifika programına katılabilirsiniz. Eğitim uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar e devlette sorgulanan üniversite onaylı öğrenci ve eğitim koçluğu sertifikası sahibi olacaklardır. alınan bu sertifika ile eğitim koçluğu unvanı ile eğitim ve öğrenci koçluğu yapabilirsiniz.
Öğrenci Koçluğu ve eğitim danışmanlığı sertifika programı içeriğini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz. Detaylı bilgi edinmek için iletişim bilgilerinden eğitim danışmanlarına ulaşabilirsiniz.
Öğrenci koçu nerelerde çalışabilir? Öğrenci koçlarının çalışabileceği alanlar şu şekildedir:
- Eğitim sektörü
- Koçluk ofisleri
- Etüt yerleri
- Eğitim veren bazı kurumlar
- Bireysel şahıs yerleri
Öğrenci koçunun nasıl olunacağından sonra asıl merak edilen bir diğer soru da zorlukları nelerdir;
- Öğrenci koçluğu sadece özel sektörde yer almaktadır.
- Etkili bir iletişiminiz yok ise bu meslekte oldukça zorluk çekebilirsiniz.
- Bir kişiyi uzun süre dinlemekten sıkılmamanız lazımdır.
- Meslek olarak kendinizi sürekli okuyarak geliştirmelisiniz.
Eğitim Koçu Ne Yapar?
Öğrenci Koçu, öğrenciye bağlı kalarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma hırsını arttırıcı etkinlikler düzenler. Çalışma takvimini oluşturur, çalışma yerinin düzenini sağlar ve problemleri ile ilgilenir.
Sınavlara hazırlık zamanı özenle takvim yapılarak hazırlanılması gereken bir programdır. Sınavlara hazırlanmak için sadece bilgili olmak ve iyi olmak yeterli olmayacaktır. Öğrenci stres, gerginlik ve kaygı duygularıyla oluşmuş olabilir ve bilgisine sınav sırasında ulaşamayabilir. Bu sebeple her öğrencinin sınava duygusal, psikolojik ve ruhsal açıdan hazırlanması ve bunun sayesin de stres, gerginlik, kaygı gibi kötü etkileyen duygulardan, yapamayacağım, ben başaramayacağım, ben yetersizim gibi olumsuz ve kötü düşüncelerden kurtulması önemlidir. İşte bu noktada öğrenci koçu bu zamanların hepsinde yanında olarak öğrenciye doğru yol gösterir.